Camera Inspectie

Als u twijfels heeft over uw schoorsteen, last van stank op de bovenverdieping of bij de buren dan geeft een camera-inspectie de antwoorden.

Bij het plaatsen van een kachel is het van belang dat de kachel en het rookkanaal goed op elkaar zijn afgestemd. Bij nieuwe hoog rendementstoestellen heeft de rookgas een lage temperatuur waardoor het van belang is dat de schoorsteen toch goed opwarmt. Hiervoor word in een bestaande schoorsteen een metalen flexibele buis aangebracht. Bij een camerainspectie kan gemeten worden welke buis in uw schoorsteen past.

Ook kijken wij of uw schoorsteen goed te onderhouden is en met welke methode, zodat u er veilig mee kunt stoken.

Tijdens een inspectie wordt uw schoorsteen van binnen bekeken met een camera en geveegd. U kunt er voor kiezen om de bevindingen vast te laten leggen in een inspectierapport.

Een inspectie is noodzakelijk na een schoorsteenbrand. U krijgt dan meestalĀ  een stookverbod van de gemeente of brandweer. U bent dan verplicht om uw schoorsteen te laten inspecteren op vervuiling of eventuele gebreken. Mochten er geen problemen geconstateerd worden dan kunt u het kanaal direct weer veilig gaan gebruiken.